Bestuur en vrijwilligers

Voorzitter: Chantal Hergt
Secretaris: Ellen de Kievit
Penningmeester: Daisy Molenaar

Het bestuur wordt niet beloond voor haar werkzaamheden.

 

Voorzitter

Ik ben Chantal Hergt, een 33-jarige Rotterdamse. Ik woon in een appartement in Delfshaven met (momenteel) 3 honden en daarnaast vang ik altijd meerdere diabeteskatten op in mijn huis.

 

Ondanks een moeizame jeugd (zonder kwaadwillende ouders, maar door een samenloop van omstandigheden) ben ik in 2008 geslaagd voor het atheneum. Veel opleidingen durfde ik niet aan, maar na veel gesprekken met de studieloopbaanbegeleider heb ik gekozen voor de opleiding Voeding en Diëtetiek. Dankzij ambulante psychiatrische hulp heb ik deze opleiding met succes afgerond in 2013.

Vanaf mijn 18e deed ik vrijwilligerswerk in het dierenasiel in Vlaardingen. Vanaf 2013 ben ik hier meer vrijwilligerswerk gaan doen. Van de vaste medewerkers heb ik heel veel kansen gekregen mezelf te ontwikkelen op mijn tempo en daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor! Ik heb jarenlang ervaring op kunnen doen met de verzorging van voornamelijk zieke katten.

 

Na jarenlange ambulante psychiatrische hulp heb ik in 2019 gekozen stichting Thuiszorg voor huisdieren op te richten.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de verzorging van diabeteskatten. En zodoende werd het opvangen en herplaatsen van diabeteskatten de focus van de stichting. Maar ook honden en katten met andere medische problemen zijn welkom!

 

Secretaris
Ik ben Ellen de Kievit-Bosman, geboren en getogen in Rotterdam, wonend in Schiedam met Henk met wie ik in 1986 ben getrouwd.

 

Ik ben opgegroeid bij een vader die mij leerde dat elk dier een goed leven moet hebben, zo groeide ik op met honden, katten, vogels en vissen in huis, wat erg gezellig was. Maar ook op een stukje gepacht land in Rotterdam met paarden, geiten, kippen en konijnen.

Dus het was niet vreemd voor mij om, nadat ik ging samenwonen, binnen een korte tijd 4 katten in huis te nemen, deze zijn allen tussen 14 en 16 jaar geworden, nog steeds noem ik hun “mijn kids” en hangen ze als fotocollage in een kamer. Ook kwam er een kat “aangelopen” welke mocht blijven nadat we zeker wisten dat niemand hem miste.

Het was wel erg stil toen de laatste kat was overleden, een tijdje later voor 2 katten naar het asiel en met 4 terug, ja waar er 2 kunnen eten kunnen dat er ook 4 zijn is onze denkwijze, en als een oudje van 18 op je schoot kruipt wie zijn wij dan om deze te laten zitten in het asiel.

 

Ik heb dan ook geen minuut geaarzeld toen Chantal mij vroeg als secretaris van de Stichting Thuiszorg voor Huisdieren. Net als ik vindt zij het welzijn van dieren zeer belangrijk.

 

Penningmeester
Vanaf 1 april 2024 is Daisy onze nieuwe penningmeester.

Het bestuur wordt ondersteund door een aantal geweldige vrijwilligers:

 

Marcel en Jolan meldden zich aan als gastgezin voor diabeteskatten. Inmiddels helpen ze ons op meerdere gebieden.

 

“Hai, wij zijn Mars en Jolan en we zijn ‘t personeel van zeven superlieve, geweldig leuke katjes! Sinds 2020 zijn we gastgezin voor de stichting.
We hadden besloten om suikerkatjes op te willen vangen. We hadden er al eentje, onze Flossie. Met haar ging alles meestal zo soepel dat we vonden dat we er nog wel ‘n suikerkatje bij konden nemen. We regelden toch al ‘t op tijd thuis zijn voor de spuitjes, we moesten toch ook al oppas hebben die kon prikken. Niet dat we vaak weg gaan… Tijdelijk opvang, dat gingen we dus doen.
Zo kwam Jopie bij ons. We wisten wel hoe makkelijk ‘t met Flossie ging, maar hoe moeilijk ‘t ook kan zijn, maakten we mee met Jopie! Hij bleek ‘n aandoening te hebben die naast z’n diabetes ook allerlei andere klachten gaf, zoals pijn en agressief gedrag. Acromegalie heet die aandoening. Jopie is inmiddels van ons, we hebben ‘m geadopteerd. En de vrolijke drukkepuk maakt ‘t goed!
Af en toe moeten we even elkaar aankijken: kan ‘t nu wel? Met Jopie toen. En na tweede opvangkat Zef, kwam er opnieuw ‘n katje bij ons wonen nadat z’n vrouwtje moest worden opgenomen. De wenkamer was weer bezet. Maar inmiddels gaat dat ook al zo goed, dat we weer ‘n plekje vrij hebben. Ja, we blijven opvang doen! We kunnen weer! Onze laatste nieuwkomer was een van de katjes waar we nageltjes knippen. We zijn dat gaan doen toen we hoorden wat voor probleem dat kon zijn: lange nagels, en ‘t lukt de eigenaren op leeftijd niet om zelf te knippen. We zijn geen professionele trimmers, we willen er ook niets voor. De eigenaren willen allemaal wel graag wat geld voor de stichting doen dan.
Soms helpt Mars ook met voer en grit ophalen voor de stichting. Dat wordt verstrekt door DierenLot. We gaan ook naar de DierenLotdag, ‘n dag vol lezingen, met ‘n infomarkt. Super, die dag! Op zo’n dag leer je veel van de lezingen en ook van de gesprekjes met anderen. We verdiepen ons er steeds verder in: we willen alles weten over diabetes bij katten en over acromegalie. Inmiddels hebben we ervaring met drie soorten insuline. Jolan is adviseur geworden bij ‘t Diabeteskattenforum. Als je katjes opvangt is ‘t zo fijn om te zien dat de nieuwkomer opknapt, begint te wennen en mee gaat doen met de groep!”

 

Samma heeft inmiddels 3 diabeteskatten geadopteerd bij ons en wij kunnen haar vragen om hulp als wij geen mogelijkheid hebben te gaan. Zo heeft zij de cheque uitgereikt van de laatste Christmas Challenge actie.

 

Loes verkoopt (tweedehands) spullen voor ons op Marktplaats.